Velikonoční mandloví zajíčci recept
Pečení roztomilých malých zajíčků můžete nechat na poslední chvíli. Těsto umícháte v jediné misce, tak nějak mezi diskusí o počasí a návštěvách příbuzných. Příprava je velmi jednoduchá, proto je skvělé do ní zapojit i malé děti, které naplno ocení roztomilost a hravost zajíčků.
Velikonoční mandloví zajíčci jsou vhodné právě pro ty, kteří nechtějí stále dokola točit velikonočního beránka, což se může přejíst a překoukat. Pokud tedy máte chuť být originální a čelit všetečným dotazům vašich návštěv, vyzkoušejte tento recept. Velikonoční madloví zajíčci, když se vám povedou, rozhodně nikoho nezklamou.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 150 g mandlové mouky
- 80 g celozrnné pšeničné mouky
- 40 g hladké mouky
- 150 g másla
- 30 g vejce
- 75 g cukru moučky
- 1 Cukr s mandlovou příchutí Vitana
- ½ Kypřicího prášku s vinným kamenem Vitana
- 200 g Ovocné směsi jahoda Hamé
- 100 g cukru moučky
Způsob přípravy
Do prosáté mouky zamíchejte kypřicí prášek. Povolené máslo zadělejte s cukrem a vejci. Do rozmíchaného másla zamíchejte sypké suroviny. Těsto zabalte a nechte jednu hodinu odležet v lednici. Poté těsto rozválejte a vykrajujte velikonoční tvary. Polovině motivů vykrojte střed malým srdíčkem.
Pečte při 180 °C dozlatova. Upečené tvary rozdělte na spodky a vršky se srdíčkem. Na dolní část rozetřete jahodovou marmeládu a horní část pocukrujte. Nakonec dolní a horní část spojte.