Velikonoční kuřecí roláda recept
Velikonoční kuřecí roláda vonící jarními bylinkami s bramborovou kaší bude na jarní svátky chutnat určitě všem. Můžete použít mladé spařené kopřivy, mladý spařený špenát, zelenou petrželku, zelenou pažitku apod.
Ingredience receptu
- 1 větší kuře
- 1 vejce
- 2 rohlíky
- 150 g vařeného uzeného masa
- 1 stroužek česneku
- mléko
- sůl
- mletý pepř
- čerstvé zelené bylinky
- rozpuštěné máslo
Způsob přípravy
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Kuře vykostíme a plát masa lehce naklepeme. Rohlíky namočíme do mléka, pak z nich mléko vymačkáme, přidáme vejce, nakrájené uzené maso, utřený česnek a nadrobno nasekané zelené bylinky.
Směs důkladně promícháme a okořeníme solí a pepřem. Kuře rozložíme na alobal kůží dolů a rozetřeme na něj připravenou směs. Pak maso pevně svineme do rolády a upevníme potravinářskou nití.
Roládu zabalíme do alobalu a v předehřáté troubě ji pečeme asi 30 minut. Pak alobal odstraníme a roládu potřeme rozpuštěným máslem. Již odkrytou ji upečeme dozlatova.