Velikonoční beránek recept
Velikonoční beránek nesmí chybět na žádném velikonočním stole. Stejně jako malovaná vajíčka a rozkvetlá kytice ve váze.
Ingredience receptu
- 300 g polohrubé mouky
- 200 ml sladké smetany
- 4 vejce
- 120 g másla
- 200 g cukru krupice
- 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- cukr moučka na zdobení
Způsob přípravy
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Změklé máslo ušleháme s cukrem, s vanilkou a žloutky do pěny. Pak přidáme vlažnou smetanu a mouku smíchanou s práškem do pečiva Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků.
Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy a v předehřáté troubě pečeme beránka 35 až 45 minut.
Hned po upečení beránka vyklopíme z formy a ozdobíme moučkovým cukrem.