Vejce v jemné omáčce recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí4 porce

Vejce v jemné omáčce podáváme za studena. Je to příjemná letní večeře, zvlášť když přidáme čerstvý salát ze sezónní zeleniny.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 12 vajec
  • 1 citron
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 5 lžic majonézy
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 bílá cibule
  • 1,5 lžíce jemně nasekané petržele
  • 1 lžíce jemně nastrouhaného křenu
  • špetka cukru
  • špetka soli
  • špetka černého mletého pepře


Způsob přípravy

Vejce uvaříme natvrdo, necháme je vychladnout a oloupeme je. V míse smícháme nakrájenou cibuli, petržel, majonézu, olej, hořčici a křen. Přidáme šťávu z citronu a podle chuti cukr, sůl a pepř.

Vejce položíme do servírovací mísy a zalijeme je připravenou jemnou studenou omáčkou. Podáváme s čerstvým pečivem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Vejce v jemné omáčce recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Vejce v jemné omáčce.
Nebo hledejte podobné podle části názvu vejce jemné omáčce .
Hledat podobné recepty na internetu jako Vejce v jemné omáčce


×