Vejce v jemné omáčce recept
HanaRohlenová
Vejce v jemné omáčce podáváme za studena. Je to příjemná letní večeře, zvlášť když přidáme čerstvý salát ze sezónní zeleniny.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 12 vajec
- 1 citron
- 2 lžíce olivového oleje
- 5 lžic majonézy
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 1 bílá cibule
- 1,5 lžíce jemně nasekané petržele
- 1 lžíce jemně nastrouhaného křenu
- špetka cukru
- špetka soli
- špetka černého mletého pepře
Způsob přípravy
Vejce uvaříme natvrdo, necháme je vychladnout a oloupeme je. V míse smícháme nakrájenou cibuli, petržel, majonézu, olej, hořčici a křen. Přidáme šťávu z citronu a podle chuti cukr, sůl a pepř.
Vejce položíme do servírovací mísy a zalijeme je připravenou jemnou studenou omáčkou. Podáváme s čerstvým pečivem.
Další recepty na Vejce v jemné omáčce.
Hledat podobné recepty na internetu jako Vejce v jemné omáčce