Vegetariánské karbanátky recept
Vegetariánské karbanátky jsou výborné s bramborovou kaší a s kyselou okurkou. Hodí se k nim i salát z čerstvé zeleniny.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 150 g ovesných vloček
- 4 stroužky česneku
- 2 jarní cibulky
- 130 g jemné strouhanky
- 500 ml vody
- 2 vejce
- 1 lžíce nasekané zelené petrželky
- mletý černý pepř
- oregano
- mořská sůl
- olivový olej
Způsob přípravy
Ovesné vločky zalijeme vlažnou vodou a necháme je důkladně nabobtnat. Mezitím na oleji krátce osmahneme nadrobno nakrájené jarní cibulky a odložíme je stranou. Do kaše z nabobtnalých vloček přidáme ušlehaná vejce, utřený česnek, vychladlou cibulku, petržel a nakonec i strouhanku.
Podle chuti směs okořeníme solí, oreganem a pepřem a znovu důkladně promícháme. Vytvoříme menší karbanátky a smažíme je v horkém oleji z obou stran dozlatova. Usmažené odkládáme na papírové ubrousky, abychom se zbavili přebytečného tuku.
Hotové karbanátky hned s vybranou přílohou podáváme.