Tvarohový krém s čokoládou a s ovocem recept
Tvarohový krém s čokoládou a s ovocem můžete připravit s ovocem čerstvým, ale i s ovocem z kompotu. Je to výborná slavnostní svačina pro děti, ale nejen pro ně.
Ingredience receptu
- krém:
- 150 g hořké čokolády
- 500 g jemného plnotučného tvarohu
- 150 ml sladké smetany
- zdobení:
- čerstvé ovoce
Způsob přípravy
V hrnku přivedeme smetanu téměř k varu. Pak hrnek odstavíme z plotny a nasypeme do něj na kousky nakrájenou čokoládu. Za občasného prošlehávání necháme čokoládu úplně rozpustit. Směs pak necháme téměř úplně vychladnout.
Ve šlehači rozšleháme tvaroh a postupně do něj přidáváme vychladlou čokoládovou smetanu, až vznikne hladký krém.
V poháru tvarohový krém obložíme čerstvým nebo kompotovaným ovocem.