Tvarohové muffiny recept
Tento dezert se u nás doma obzvlášť osvědčil, protože je rychlý a velmi chutný. Hotový je do půl hodiny a do těsta lze přidat třeba čerstvé ovoce jako jsou borůvky nebo jahody. Vylepšit ho lze i kousky nasekané čokolády a tuhle variantu mají mé děti vůbec nejraději.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 menší vejce
- 100 g třtinového cukru
- 1 balení vanilkového cukru
- 80 ml oleje
- 250 g měkkého tvarohu ve vaničce
- 200 g hladké mouky (pšeničné nebo špaldové)
- ½ sáčku kypřícího prášku do pečiva s vinným kamenem
- 1 lžička jedlé sody
- pár kostiček čokolády
Způsob přípravy
V jedné míse smícháme suché ingredience. V druhé rozšleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme olej, tvaroh a pořádně promícháme.
Do mísy s tekutými ingrediencemi postupně přisypáváme moučnou směs a nasekanou čokoládu. Párkrát promícháme, ale ne příliš razantně.
Formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky a za pomoci dvou lžic je naplníme těstem. Muffiny pečeme na 190°C asi 20 minut.