Tvarohová náplň do buchet recept
Tradiční české buchty by měl alespoň jednou za život zkusit upéct každý. I když se může zdát, že je recept složitý, není tomu tak. Na buchtách je báječný křupavý vršek, ale také náplň. Ta může být z povidel, máku nebo tvarohu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g měkkého tvarohu (ne z vaničky)
- 1 žloutek nebo 1 vejce
- 70 g cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 3 lžíce rozinek
- 1 panák rumu
- 2 - 3 lžičky citronové šťávy
Způsob přípravy
V misce smícháme tvaroh, žloutek nebo celé vejce, cukr a vanilkový cukr. Pořádně promícháme.
Rozinky opláchneme, namočíme na chvilku do rumu a pak je necháme okapat. Přisypeme je k tvarohové směsi a dochutíme vymačkanou citronovou šťávou.
Směsí plníme připravené kynuté těsto na buchty, které pak pečlivě zamotáme, v pekáči dáme švem směrem dolů, potřeme je rozehřátým máslem a pečeme v troubě.