Tuňákový salát s čerstvou zeleninou recept
Tuňákový salát s čerstvou zeleninou je rychlý a zdravý oběd pro celou rodinu. Můžete-li, použijte kvalitní panenský olivový olej.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 brambory
- 2 vejce
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 4 konzervy tuňáka ve vlastní šťávě
- zelená petrželka
- olivový olej
- sůl
- pepř
Způsob přípravy
Brambory uvaříme ve slupce, necháme je vystydnout a nakrájíme na plátky. Vejce uvaříme na tvrdo, oloupeme a také nakrájíme na plátky. Papriky nakrájíme na tenké krátké proužky a petrželku nasekáme nadrobno.
Na čtyři talíře rozdělíme brambory, vajíčka a papriky, lehce je osolíme a opepříme a vše zakapeme olivovým olejem. Navrch rozložíme drceného tuňáka a celou porci ozdobíme zelenou petrželkou. Přílohou může být opečený toustový chléb nebo čerstvé pečivo.