Trvanlivé krémy do cukroví recept
Trvanlivé krémy do cukroví mohou být máslové, tvarohové, ořechové, vanilkové apod. Náš recept je na krém čokoládový.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 125 ml mléka
- 150 g másla
- 25 g hladké mouky
- 70 g nastrouhané čokolády
- 150 g moučkového cukru
- 1 vejce
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
Způsob přípravy
Mouku rozmícháme v mléce a přivedeme k varu. Vaříme za stálého míchání dvě minuty, pak hrnec odstavíme z plotny a směs necháme za občasného promíchání vychladnout.
Mezitím ušleháme máslo s cukrem, žloutkem a vanilkovým extraktem do pěny. Pak postupně po částech přimícháváme vychladlou směs a nakonec i nastrouhanou čokoládu. Šleháme až vznikne hladký čokoládový krém.
Můžeme ho použít do vánočního cukroví nebo jako náplň do zákusků a dortů.
Komentáře Trvanlivé krémy do cukroví
Super