Trhanec s hruškami recept
Trhanec s hruškami je sladké jídlo, na kterém si pochutnají nejen děti. Pokud zrovna máte jahody, borůvky, ostružiny, nebo jiné ovoce, můžete je použít místo hrušek.
(celý recept)
Ingredience receptu
- těsto:
- 250 ml polotučného mléka
- 2 vejce
- 25 g cukru krupice
- 120 g polohrubé mouky
- 1 lžíce másla
- špetka soli
- ovoce:
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce cukru
- 100 g oloupaných a nakrájených hrušek
- cukr moučka - na zdobení
Způsob přípravy
Cukr a dva žloutky vyšleháme do pěny. Pak přidáme mouku, ve které jsme rozmíchali špetku soli, mléko a umícháme hladké těsto. Nakonec zvolna přimícháme tuhý sníh ze dvou bílků.
Ve vyšší pánvi rozpustíme máslo a těsto na něj nalijeme. Zvolna ho pečeme po jedné straně, pak ho otočíme a pečeme dozlatova po druhé straně. Hotový trhanec ještě na pánvi roztrháme vidličkou a necháme 2 minuty dojít.
Mezitím si na jiné pánvi rozpustíme máslo, přidáme k němu cukr a za stálého míchání ho necháme zkaramelizovat. Nakonec přidáme kousky hrušek, odstavíme z plotny a promícháme.
Na talíři trhanec ozdobíme ovocem a posypeme špetkou moučkového cukru.