Třešňová omáčka recept
Lukáš Svítil
Třešňová omáčka si výborně notuje se zmrzlinou a lívanci. Recept někdo používá i na maso, nicméně třešňová omáčka se podává jako dezertní a teplá.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1/4 litru vody
- 10 dkg krystalového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 30 dkg zralých třešní
- 1 dkg maizeny
Způsob přípravy
Ve vodě rozmícháme cukr, vanilkový cukr a necháme povařit. Omyté, vypeckované třešně posekáme nadrobno, vložíme do vařícího sirupu a povaříme.
V trošce vody rozmícháme maizenu, přilijeme k třešním a necháme povařit.
Hotovou omáčku dáváme na nákypy a pudinky.
Další recepty na Třešňová omáčka.
Hledat podobné recepty na internetu jako Třešňová omáčka