Treska zapečená s brambory recept
Treska zapečená s brambory je rychlý pokrm připravený v jednom pekáči. Zelené bylinky mu dodávají ten správný říz.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 větší filety z tresky
- 5 velkých brambor
- 250 ml smetany
- 1 zelená jarní cibulka
- mořská sůl
- olivový olej
- 1 citron
- 1lžíce hladké mouky
- hrst nasekané zelené bazalky
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Tresku pokapeme citronovou šťávou a lehce poprášíme moukou.
Polovinu brambor naskládáme do olejem vymazaného pekáče, na ně položíme kroužky cibule a posypeme je bazalkou. Pak do pekáče položíme rybu a poklademe ji zbylými brambory.
Nakonec vše zalijeme smetanou a v předehřáté troubě pečeme 30 až 40 minut.