Tradiční jidáše recept

Tomáš Rohlena

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí8 porcí

Velikonoce jsou na dohled, připravili jsme si pro vás tradiční český ozkoušený recept na Tradiční velikonoční jidáše.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 čerstvé vejce
  • 125 ml mléka
  • 250 g hladké mouky
  • Půl lžíce krupicového cukru
  • 1 kostku droždí
  • 60 g másla
  • Půl hrstě kandovaného ovoce
  • Špetka soli
  • Jemně nastrouhaná citronová kůra


Způsob přípravy

Nejprve připravíme kvásek: Do mísy přidáme 50 ml mléka, rozdrobíme droždí a přidáme lžíci cukru krupice. Promícháme a necháme kynout na teplém místě.

Změklé, chvíli odstavené máslo setřeme se žloutky do pěny. Vmícháme mouku a přidáme špetku soli. Dolijeme zbylé mléko. Nakonec do těsta přidáme vzešlý kvásek. Těsto vypracujeme do vláčné podoby a zapracujeme do něj kandované ovoce. Přikryjeme navlhčenou utěrkou a necháme po dobu jedné hodiny kynout na teplém místě.

Vykynuté těsto dáme na předem připravený pomoučněný vál. Oddělujeme na jednotlivé kousky, které vyválíme na drobné válečky, stočíme je do spirálovitého tvaru.

Pečivo rozložíme na předem připravený plech, necháme na půl hodiny vykynout, následně jej potřeme rozšlehaným vejcem a dáváme na do trouby. Doba pečení se liší, pečeme do růžova. Foto: Facebook.com


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Tradiční jidáše recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Tradiční jidáše.
Nebo hledejte podobné podle části názvu tradiční jidáše .
Hledat podobné recepty na internetu jako Tradiční jidáše

Kde najít informace



×