Topinka s pomazánkou z avokáda a vajec recept
Topinka s pomazánkou z avokáda a vajec je chutná a sytá svačina nebo večeře. A k ní si můžeme uvařit třeba hrnek dobrého čaje.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 plátky tmavého toustového chleba
- 1 avokádo
- 1 stroužek česneku
- 3 vejce
- 2 lžíce majonézy
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- sůl
- mletý černý pepř
- olivový olej
- zelené bylinky
- čerstvá zelenina - podle vlastní volby
Způsob přípravy
Vejce uvaříme natvrdo, necháme je vychladnout a oloupeme je. Oddělíme vařené žloutky od bílků. Bílky nakrájíme na menší kousky. Z avokáda odstraníme pecku a vydlabeme dužinu.
Ve větší míse rozmačkáme žloutky, přidáme nakrájenou dužinu avokáda, majonézu, hořčici, špetku soli a pepře a vše důkladně rozmixujeme na hladký krém. Nakonec do krému zamícháme nakrájené bílky.
Na pánvi vymazané olejem osmažíme toustový chleba po obou stranách. Každou topinku potřeme česnekem, obložíme pomazánkou a posypeme zelenými bylinkami. Třeba koprem nebo zahradní řeřichou. Také můžeme obloženou topinku doplnit na plátky nakrájenými ředkvičkami, plátky rajčat nebo salátovou okurkou.