Thajská červená polévka recept
Thajská červená polévka je exotická, pikantní a krásně voňavá. Skvěle spojuje chutě čerstvých bylinek s kokosovým mlékem a rybí omáčkou.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 700 g kuřecích prsou
- 6 hrnků kuřecího vývaru
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
- 1/2 hrnku nasekaného čerstvého koriandru
- 1 červená paprika
- 1 cibule
- 1 lžíce olivového oleje
- 3 lžíce kari pasty
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce limetkové šťávy
- 230 g rýžových nudlí
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1/4 hrnku nasekané bazalky
- 3 jarní cibulky
- 2 lžičky hnědého cukru
- mletý černý pepř
- sůl
Způsob přípravy
Thajská červená polévka je exotická, pikantní a krásně voňavá. Skvěle spojuje chutě čerstvých bylinek s kokosovým mlékem a rybí omáčkou. Rozhodně stojí za to si ji uvařit. V hrnci zahřejeme olej na střední teplotu. Kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky a okořeníme je solí a pepřem. Maso pak na oleji smažíme asi 2 až 3 minuty, až se zbarví dozlatova. Pak maso odložíme na talíř. Do hrnce přidáme nakrájenou papriku, cibuli a utřený česnek a vše krátce osmahneme za stálého míchání. Nyní přidáme kari pastu a zázvor a mícháme jednu minutu, až se vše rozvoní.
Pak přilijeme kokosové mléko a kuřecí vývar a polévku ode dna promícháme. Do hrnce přidáme kuřecí maso, polévku přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Občas ji nezapomeneme zamíchat. Po této době přidáme rybí omáčku, hnědý cukr a rýžové nudle a vaříme dalších 5 minut. Uvařenou polévku odstavíme z plotny, přidáme nakrájenou jarní cibulku, limetkovou šťávu a koriandr. Podle chuti ji dochutíme solí a pepřem.