Těstoviny s houbovou omáčkou recept
Těstoviny s houbovou omáčkou budou výborné z čerstvě nasbíraných hub, ale klidně i se žampiony, které koupíte na trhu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 250 g těstovin (vřetena, penne)
- 200 g hub
- 1 malá cibule
- 50 ml olivového oleje
- 1 citron
- 1 lžíce nasekané petrželky
- 2 lžíce smetany na vaření
- 150 g parmezánu
- sůl
Způsob přípravy
Těstoviny uvaříme podle návodu ve slané vodě do měkka. Houby očistíme a nakrájíme na plátky.
Ve vyšší pánvi na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku společně s plátky hub. Když jsou houby hotové, přilijeme k nim smetanu, přidáme lžičku citronové kůry a nasekanou petrželku. Podle chuti okořeníme nebo osolíme.
Do omáčky nasypeme uvařené těstoviny, promícháme, už jen prohřejeme a podáváme. Každou porci posypeme nastrouhaným parmezánem.