Těstoviny s cuketou a tofu recept
Lehký, zeleninový oběd nebo večeře, který nezatíží zažívací systém, ale zasytí. Cuketa je plná vody, neobsahuje proto skoro žádné kalorie, a tak tento pokrm potěší i dietáře. Tofu je naproti tomu bohaté na bílkoviny a šetrně doplní energetickou hodnotu jídla.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 menší cukety (jedno která odrůda)
- 1 cibule
- 200 g tofu (uzené nebo přírodní)
- 100 g cherry rajčátek
- 50 g žampionů
- 200 ml smetany (lze zvolit i rostlinnou variantu)
- sůl
- pepř
Způsob přípravy
Cukety omyjeme a nakrájíme na tenké proužky. Na pánvi rozehřejeme tuk a osmažíme na něm oloupanou a nakrájenou cibuli.
K zesklovatělé cibuli přidáme na kousky natrhané tofu, pokrájené cukety, žampiony nakrájené na měsíčky, rozpůlená cherry rajčátka a několik minut vše opékáme. Směs osolíme, opepříme, zalijeme smetanou a krátce prohřejeme.
Hotové dílko podáváme s těstovinami uvařenými dle návodu.