Těstovinový salát s čočkou recept
Lehký těstovinový salát s nevšední kombinací chutí čočky a bílého vína. Jednoduchou přípravu salátu můžeme urychlit ještě tím, že čočku alespoň dvě hodiny předem namočíme.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 200 g těstovin,
- 150 g červené čočky,
- 1 cibule,
- 2 řapíky celeru,
- 2 mrkve,
- 100 g drcených konzervovaných rajčat,
- 4 lžíce sojové omáčky,
- olivový olej,
- 1 lžička kmínu,
- 1 lžička uzené papriky,
- 1 lžička sušeného oregána,
- hrst čerstvé bazalky,
- 100 ml bílého vína,
- sůl na dochucení
Způsob přípravy
Namočenou čočku dáme do hrnce s vodou a vaříme 25 minut. Poté ji scedíme, pokud není ještě úplně měkká, necháme ji dojít pod pokličkou.
Nakrájíme na drobno cibulku, zpěníme ji v pánvi na oleji a pak postupně přidáváme a restujeme nakrájený celer a nastrouhanou mrkev. Po chvilce přidáme sušené koření, přilijeme víno a vodu a dusíme do změknutí celeru. Pak přidáme rajčata, sojovou omáčku a ještě 5 minut dusíme. Poslední přidáme uvařenou čočku, dle chuti dosolíme. Odstavíme z plotny,
V hrnci s vodu uvaříme těstoviny podle návodu. Propláchneme je a scedíme, pak těstoviny přidáme k zeleninové směsi a vše důkladně promícháme. Podáváme dozdobené čerstvou bazalkou.