Těsto na bezlepkovou pizzu recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí2 porce

Život bez lepku není snadný a vyzkoušeno to mám na vlastní kůži. Naštěstí existují alternativy jak si oblíbené pokrmy, třeba pizzu, připravit i bez pšeničné nebo jiných alergizujících přísad.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 200 g hladké pohankové mouky
  • 100 g hladké kukuřičné mouky
  • 150 ml vody
  • 50 ml oleje
  • 1 sáček sušeného droždí
  • 1 vejce
  • sůl


Způsob přípravy

Do mísy nalijeme vodu, přisypeme mouku, droždí, přidáme vejce, olej, sůl a vypracujeme hladké těsto.

Těsto rozdělíme na dvě poloviny, z každé naolejovanýma rukama vytvoříme placku a tu uložíme na plech vyložený pečícím papírem. Placky necháme čtvrt hodiny kynout a pak pizzu ozdobíme jak máme rádi, třeba rajčatovým základem, nakrájenou šunkou, rajčaty, oregánem a nastrouhaným sýrem.

Pizzu pečeme v troubě předehřáté na 180°C, přibližně 30 minut.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Těsto na bezlepkovou pizzu recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Těsto na bezlepkovou pizzu.
Nebo hledejte podobné podle části názvu těsto bezlepkovou pizzu .
Hledat podobné recepty na internetu jako Těsto na bezlepkovou pizzu

Kde najít informace



×