Těsto na bezlepkovou pizzu recept
Život bez lepku není snadný a vyzkoušeno to mám na vlastní kůži. Naštěstí existují alternativy jak si oblíbené pokrmy, třeba pizzu, připravit i bez pšeničné nebo jiných alergizujících přísad.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 200 g hladké pohankové mouky
- 100 g hladké kukuřičné mouky
- 150 ml vody
- 50 ml oleje
- 1 sáček sušeného droždí
- 1 vejce
- sůl
Způsob přípravy
Do mísy nalijeme vodu, přisypeme mouku, droždí, přidáme vejce, olej, sůl a vypracujeme hladké těsto.
Těsto rozdělíme na dvě poloviny, z každé naolejovanýma rukama vytvoříme placku a tu uložíme na plech vyložený pečícím papírem. Placky necháme čtvrt hodiny kynout a pak pizzu ozdobíme jak máme rádi, třeba rajčatovým základem, nakrájenou šunkou, rajčaty, oregánem a nastrouhaným sýrem.
Pizzu pečeme v troubě předehřáté na 180°C, přibližně 30 minut.