Těsto na bezlepkovou pizzu recept
Těsto na bezlepkovou pizzu je jednoduché a tak si můžeme dopřát pizzu podle své chuti i tehdy, máme-li alergii na lepek. Rajčata, papriky, houby, šunku, špenát - to už si zvolíme sami.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 150 g kukuřičné mouky hladké
- 150 g pohankové mouky hladké
- 1 vejce
- 20 g sušeného droždí
- 1,5 dl studené vody
- 0,5 dcl olivového oleje
- špetka soli
Způsob přípravy
Ve velké míse smícháme všechny ingredience a důkladně uhněteme hladké těsto. Pak ho rozdělíme na polovinu a z každé poloviny vytvoříme taháním rukama tenkou placku.
Každou placku necháme na teple asi 20 minut kynout, pak ji podle vlastní chuti poklademe vybranými ingrediencemi ( připravíme například špenátovou) a už zbývá jen předehřátá trouba a můžeme pizzu upéci.