Sdílet:

Telecí roláda recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí4 porce

Telecí roláda bude výborně chutnat s bramborovou kaší. Nejvhodnější na roládu bude maso z telecí kýty. A místo pažitky můžeme klidně použít petrželku, pokud nám vyhovuje.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 250 g mletého hovězího masa
  • 1 vejce
  • 900 g telecího masa
  • 3 lžíce strouhanky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 zelená jarní cibulka
  • nasekaná zelená pažitka
  • mletý černý pepř
  • mořská sůl
  • olivový olej


Způsob přípravy

Telecí maso upravíme na velký plát a lehce rozklepeme. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.

Ve velké míse smícháme na jemno umleté hovězí maso, vejce, strouhanku, utřený česnek a nadrobno nakrájenou zelenou cibulku. Masovou směs osolíme, okořeníme mletým pepřem a důkladně promícháme.

Na plát telecího masa navrstvíme doprostřed masovou směs, roládu pevně stočíme a převážeme potravinovým provázkem. Pak ji zabalíme do olejem vymazaného alobalu a na roštu pečeme v předehřáté troubě asi 50 až 6O minut.

Hotovou roládu zbavíme alobalu a provázku a nakrájíme na plátky.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Telecí roláda recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Telecí roláda.
Nebo hledejte podobné podle části názvu telecí roláda .
Hledat podobné recepty na internetu jako Telecí roláda

Kde najít informace



×