Telecí roláda recept
Telecí roláda bude výborně chutnat s bramborovou kaší. Nejvhodnější na roládu bude maso z telecí kýty. A místo pažitky můžeme klidně použít petrželku, pokud nám vyhovuje.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 250 g mletého hovězího masa
- 1 vejce
- 900 g telecího masa
- 3 lžíce strouhanky
- 2 stroužky česneku
- 1 zelená jarní cibulka
- nasekaná zelená pažitka
- mletý černý pepř
- mořská sůl
- olivový olej
Způsob přípravy
Telecí maso upravíme na velký plát a lehce rozklepeme. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
Ve velké míse smícháme na jemno umleté hovězí maso, vejce, strouhanku, utřený česnek a nadrobno nakrájenou zelenou cibulku. Masovou směs osolíme, okořeníme mletým pepřem a důkladně promícháme.
Na plát telecího masa navrstvíme doprostřed masovou směs, roládu pevně stočíme a převážeme potravinovým provázkem. Pak ji zabalíme do olejem vymazaného alobalu a na roštu pečeme v předehřáté troubě asi 50 až 6O minut.
Hotovou roládu zbavíme alobalu a provázku a nakrájíme na plátky.