Těstoviny s dýní, sýrem Ricotta a s bazalkou recept
Těstoviny s dýní, sýrem Ricotta a s bazalkou budou chutnat báječně nejen tomu, kdo miluje těstoviny. Je důležité vybrat těstoviny kvalitní a nelepivé.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1/3 hrnku strouhaného sýra Pecorino Romano
- 1/4 hrnku natrhané čerstvé bazalky
- 1/2 hrnku žlutých cherry rajčat
- 3 utřené stroužky česneku
- 1 hrnek sýra Ricotta
- 2 lžíce olivového oleje
- mletý černý pepř
- sůl
- 1 žlutá dýně
- 1 bílá cibule
- 500 g těstovin
Způsob přípravy
Těstoviny s dýní, sýrem Ricotta a s bazalkou budou chutnat báječně nejen tomu, kdo miluje těstoviny. Je důležité vybrat těstoviny kvalitní a nelepivé. Vybrané těstoviny uvaříme podle návodu na obalu a vodu slijeme. Stranou si ponecháme jen 3/4 hrnku vody z těstovin. Na vysoké pánvi zahřejeme olej a nakrájenou cibuli na něm smažíme asi 4 minuty až zesklovatí.Pak přidáme utřený česnek a ještě minutu prohřejeme.
Nyní do pánve přidáme rajčata nakrájená na poloviny, na kousky nakrájenou dýni, vše trochu osolíme a opepříme a dusíme asi 5 minut. Nyní do pánve přilijeme vodu z těstovin a za stálého míchání postupně přidáváme uvařené těstoviny. Nakonec přidáme oba druhy sýra a vše důkladně promícháme. Pánev odstavíme z plotny a těstoviny můžeme podávat ozdobené bazalkovými lístky.