Sdílet:

Švestouka recept

Redakce Jídlo.cz

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Švestouka je bohaté české jídlo z uzené vepřové krkovice s omáčkou z povidel, vína a koření, podávané s bramborovými špalíčky.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 600 g uzené vepřové krkovice
  • 250 g švestkových povidel
  • 250 ml vývaru
  • 3 lžíce medu
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 100 ml červeného vína
  • Špetka mletého hřebíčku
  • 1 ks citronové kůry
  • Sůl, pepř
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce másla


Způsob přípravy

Uvařte do měkka uzené vepřové maso.

Uvařené maso nakrájejte na plátky a uchovejte v teple.

Využijte vývar z masa pro přípravu omáčky. Přiveďte vývar k varu, stáhněte plamen a za stálého míchání přidejte povidla, med, skořici, citronovou kůru a hřebíček.

Přilijte červené víno a osolte a opepřete podle chuti.

Pro zahuštění omáčky vytvořte světlou jíšku smícháním másla a mouky a za stálého míchání ji přidejte do omáčky. Nechte krátce povařit.

Podávejte s bramborovými špalíčky pro ideální chuťový zážitek.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Švestouka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Švestouka.
Hledat podobné recepty na internetu jako Švestouka

Kde najít informace



×