Švestkovo - čokoládová lahůdka recept
Každá hospodyňka, která peče a zdobí moučníky, ráda zkouší nové náplně, polevy aj. Jednou z nich, může být vařená švestkovo čokoládová lahůdka, určená na pomazání moučníku, zákusků aj.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 10 dkg:kakao
- 1 sáček:cukr - vanilkový
- rum
- 1000 g:cukr - krupice
- 1200 g:měkké švestky
Způsob přípravy
Švestky si opláchneme a zbavíme pecek. Vezmeme mixér a pořádně rozmixujeme. Přidáme kakao a zamícháme. Osladíme. Ovoníme vanilkovým cukrem.
Švestkovo čokoládová lahůdka, nyní bude na studeném místě, celý den odpočívat. Mezi tím, si umyjeme zavařovací láhve (sklenice) a víčka.
Potom lahůdku necháme za stálého míchání zhruba dvacet pět minut provařit. Pomocí naběračky ihned nandáme do lahví.
Před zavřením lahví zakápneme lahůdku (cca kávová lžička)rumem. Zavřené láhve obrátíme víčkem dolů a je hotovo.