Švestkové knedlíky z bramborového těsta recept
Švestkové knedlíky z bramborového těsta posypané křupavou kukuřičnou strouhankou, to je pochoutka pro labužníky.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 150 g hladké mouky
- 1 vejce
- 1,5 lžíce cukru
- 300 g brambor
- 40 g jemné kukuřičné strouhanky
- 45 g cukru moučka
- 45 g másla
- sůl
- švestky
Způsob přípravy
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme je a necháme vychladnout. Mezitím omyjeme švestky, rozpůlíme je na poloviny, zasypeme cukrem a promícháme. Studené brambory nastrouháme na jemno, přidáme vejce, mouku a špetku soli. Ze všeho umícháme hladké těsto.
Z těsta uválíme váleček a rozdělíme ho asi na 12 kusů. Do každého kousku těsta zabalíme polovinu švestky. Připravené knedlíky vhodíme do vroucí osolené vody a vaříme, doku nevyplavou na povrch. Pak je ještě asi 1 až 2 minuty povaříme a vybereme z hrnce. Ještě horké je obalíme v připravené vychlazené posypce ze strouhanky.
Na rozpuštěném másle osmažíme strouhanku smíchanou s moučkovým cukrem dozlatova a necháme ji vychladnout.