Sdílet:

Švestková omáčka recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí2 porce

Švestková omáčka se hodí k tvarohovým nákypům nebo třeba k lívancům. Někteří kuchaři ji také doporučují k pečené huse.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 cibule
  • 2 lžičky tekutého včelího medu
  • 1 lžíce švestkových povidel
  • 500 g vypeckovaných švestek
  • 25 g másla
  • 140 ml červeného vína
  • cukr
  • sůl
  • mletý pepř


Způsob přípravy

Ve vyšší pánvi rozpustíme máslo, přidáme na proužky nakrájenou cibuli a špetku cukru. Krátce restujeme, pak přidáme švestky, povidla a med. Promícháme a podlijeme vínem.

Podle chuti omáčku dochutíme solí a pepřem, přivedeme k varu, a za stálého míchání povaříme asi dvě minuty.

Hotovou omáčku hned použijeme, nebo ji necháme vychladnout v ledničce.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Švestková omáčka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Švestková omáčka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu Švestková omáčka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Švestková omáčka

Kde najít informace



×