Švestková omáčka recept
HanaRohlenová
Švestková omáčka se hodí k tvarohovým nákypům nebo třeba k lívancům. Někteří kuchaři ji také doporučují k pečené huse.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 cibule
- 2 lžičky tekutého včelího medu
- 1 lžíce švestkových povidel
- 500 g vypeckovaných švestek
- 25 g másla
- 140 ml červeného vína
- cukr
- sůl
- mletý pepř
Způsob přípravy
Ve vyšší pánvi rozpustíme máslo, přidáme na proužky nakrájenou cibuli a špetku cukru. Krátce restujeme, pak přidáme švestky, povidla a med. Promícháme a podlijeme vínem.
Podle chuti omáčku dochutíme solí a pepřem, přivedeme k varu, a za stálého míchání povaříme asi dvě minuty.
Hotovou omáčku hned použijeme, nebo ji necháme vychladnout v ledničce.
Další recepty na Švestková omáčka.
Hledat podobné recepty na internetu jako Švestková omáčka