Strapačky recept
Strapačky, to je nejspíš recept ze Slovenska. Jednoduché jídlo, voňavé brynzou a smaženou slaninou.
Ingredience receptu
- 300 g polohrubé mouky
- 3 vejce
- 100 ml plnotučného mléka
- 250 g anglické slaniny
- 200 g brynzy
- sůl
Způsob přípravy
Z mouky, vajec a mléka připravíme tužší těstíčko. Oddělíme kousek a na vále z něho vyválíme váleček o tloušťce asi 1 cm. Z něj pak nakrájíme malé špalíčky a vhazujeme je do slané vroucí vody.
Mezitím si na pánvi rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu. Uvařené kousky zcedíme, a propláchneme studenou vodou. Přidáme k nim rozškvařenou slaninu a brynzu a vše promícháme.
Podáváme teplé, je-li třeba, tak jídlo prohřejeme v mikrovlnné nebo obyčejné troubě.