Špízy ze skopové kýty recept
Špízy ze skopové kýty můžeme podávat s libovolně upravenými bramborami, se zeleninovými saláty.
Ingredience receptu
- 700 g skopové kýty
- 2 červené papriky
- 4 tvrdá rajčata
- 120 g slaniny
- 2 stroužky česneku
- 12 střední cibule
- sůl ocet
- tymián
- olivový olej
Způsob přípravy
Skopové maso nakrájíme na malé kousky, přidáme k nim lžičku octa, utřený česnek, špetku soli, pepře a tymiánu a všechno promícháme. maso potom necháme odležet v chladnu alespoň 3 hodiny.
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. maso napichujeme na jehly střídavě s plátky slaniny, cibule, paprik a rajčat. Připravené špízy pečeme na roštu předehřáté trouby 20 až 40 minut. Během pečení občas je potřeme olejem.