Špenátové noky recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí4 porce

Lehký recept z Itálie nadchne krásnou barvou a k jeho výrobě vám bude stačit jen pět ingrediencí. Navíc si na nich mohou v klidu pochutnat i vegetariáni.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 800 g brambor (čím moučnější tím lepší)
  • 300 g hladké mouky
  • 250 g čerstvého špenátu
  • sůl
  • pepř


Způsob přípravy

Brambory vložíme i se slupkou do osolené vroucí vody a vaříme doměkka. Trvá to přibližně 20 až 30 minut. Vodu slijeme, brambory necháme vychladnout a pak je oloupeme a nastrouháme na struhadle nebo je prolisujeme lisem na brambory.

Špenát pořádně propereme a vysypeme na síto. Dáme vařit vodu a jakmile začne vřít, přelijeme ji přes špenát. Lístky rozkrájíme na maličké kousky nebo rozmixujeme tyčovým mixérem. Špenát přidáme do mísy k bramborám, přisypeme dvě lžičky soli, pepř a mouku. Ze směsi vypracujeme hladké těsto.

Těsto rozdělíme na pět částí a z každé vyválíme váleček, tlustý asi jako prst. Každý váleček rozřežeme na centimetr široké kousky a ty lehce rozmáčkneme vidličkou, aby noky získaly ony typické drážky.

V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vsypeme noky, povaříme je a jakmile vyplavou na povrch jsou hotové. Uvařené noky podáváme s rozpuštěným máslem a strouhaným parmezánem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Špenátové noky recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Špenátové noky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu Špenátové noky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Špenátové noky

Kde najít informace



×