Špenátové kapsy recept
Špenátové kapsy z listového těsta přijdou vhod třeba jako jako jednoduché silvestrovské pohoštění pro přátele.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 balíček listového těsta
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 100 g mraženého listového špenátu
- 1 jarní cibulka
- 1 stroužek česneku
- 1/2 lžičky cukru
- 1 vejce
- 50 g goudy
- sůl
- mletý pepř
- tymián
- celý kmín
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. V pánvi na pánvi orestujeme nadrobno nakrájenou jarní cibulku společně s cukrem, utřeným česnekem, špetkou soli, pepře a tymiánu. Mezitím si necháme rozmrazit špenát.
Když se koření rozvoní a cukr začne karamelizovat, odstavíme pánev a přidáme špenát a nastrouhaný sýr. Důkladně promícháme a případně dochutíme solí a kořením.
Na pomoučeném vále rozválíme těsto na placku a vykrájíme z ní stejné obdélníčky asi 6x9 cm. Doprostřed každého obdélníku lžičkou rozdělíme špenátovou náplň, přikryjeme ji druhým obdélníkem a okraje pevně přitiskneme k sobě. Můžeme si pomoci vidličkou.
Naplněné kapsy přeneseme na plech, potřeme je rozšlehaným vejcem a vidličkou vrchní těsto na několika místech propíchneme. Posypeme je kmínem a v předehřáté troubě je pečeme přibližně 25 minut.