Špenátová polévka recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření20 minPočet porcí4 porce

Z této listové zeleniny špenátu lze připravit výtečnou přílohu k masu, ale také polévku. Hustá špenátová polévka upoutá svou barvou a nejlepší je připravená z čerstvých listů.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 30 g másla
  • 30 g hladké mouky
  • 30 g cibule
  • 200 g špenátu
  • 1 stroužek česneku
  • 1 dcl smetany na vaření
  • 1 žloutek
  • 1 ½ l vody
  • sůl
  • pepř


Způsob přípravy

Špenát důkladně propláchneme vodou, zbavíme stopek a nakrájíme na proužky.

V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku, promícháme a vzniklou jíšku asi minutu opražíme.

Do jíšky přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a chvíli je restujeme.

Směs zalijeme vodou a přivedeme k varu. Do vroucí vody přidáme špenát, polévku osolíme, opepříme a vaříme tak dlouho, dokud listy nezměknou.

Hrnec stáhneme z plotny, necháme krátce vychladnout a nakonec přimícháme žloutek rozkvedlaný ve smetaně.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Špenátová polévka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Špenátová polévka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu Špenátová polévka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Špenátová polévka

Kde najít informace



×