Špenát recept
Špenát je plný vitamínů a jeho svěží zelená barva nám v obchodě určitě padne do oka. Můžeme mít i špenát mražený, ale tento recept na špenátovou polévku je z čerstvých špenátových lístků.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 230 g čerstvých špenátových lístků
- 1 l zeleninového vývaru
- 1 jarní cibulka
- 100 g smetanového sýra
- 250 g brambor
- 1 snítka čerstvé zelené petrželky
- olivový olej
- sůl
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
V hrnci na lžíci oleje osmahneme nakrájenou jarní cibulku. Po dvou minutách přidáme oloupané a na menší kostky nakrájené brambory. Vše zalijeme vývarem a vaříme až jsou brambory měkké.
Hrnec odstavíme z plotny a přidáme nadrobno nasekaný česnek a petrželku, špetku soli a pepře. Promícháme, necháme 35 minut stát a pak vše důkladně rozmixujeme tyčovým mixérem .
Nakonec přidáme smetanový sýr a znovu rozmixujeme do hladké a jemné polévky. Nakonec špenátovou polévku ještě podle potřeby okořeníme a osolíme.
K polévce můžeme podávat opečené chlebové krutony nebo čerstvé pečivo.