Sdílet:

Špenát recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí4 porce

Špenát je plný vitamínů a jeho svěží zelená barva nám v obchodě určitě padne do oka. Můžeme mít i špenát mražený, ale tento recept na špenátovou polévku je z čerstvých špenátových lístků.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 230 g čerstvých špenátových lístků
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 jarní cibulka
  • 100 g smetanového sýra
  • 250 g brambor
  • 1 snítka čerstvé zelené petrželky
  • olivový olej
  • sůl
  • mletý černý pepř


Způsob přípravy

V hrnci na lžíci oleje osmahneme nakrájenou jarní cibulku. Po dvou minutách přidáme oloupané a na menší kostky nakrájené brambory. Vše zalijeme vývarem a vaříme až jsou brambory měkké.

Hrnec odstavíme z plotny a přidáme nadrobno nasekaný česnek a petrželku, špetku soli a pepře. Promícháme, necháme 35 minut stát a pak vše důkladně rozmixujeme tyčovým mixérem .

Nakonec přidáme smetanový sýr a znovu rozmixujeme do hladké a jemné polévky. Nakonec špenátovou polévku ještě podle potřeby okořeníme a osolíme.

K polévce můžeme podávat opečené chlebové krutony nebo čerstvé pečivo.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Špenát recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Špenát.
Hledat podobné recepty na internetu jako Špenát

Kde najít informace



×