Špaldové švestkové knedlíky recept
Špaldové švestkové knedlíky můžete připravit i z jiného ovoce. My jsme použili švestky z mrazáku.
(celý recept)
Ingredience receptu
- těsto:
- 250 g špaldové mouky
- 1 vejce
- 250 g jemného tvarohu
- 40 g másla
- náplň:
- mražené švestky
- posyp:
- tvrdý tvaroh
- cukr krupice
- rozpuštěné máslo
Způsob přípravy
V míse ušleháme vejce s tvarohem, postupně pak přidáváme mouku a nakonec rozpuštěné máslo. Uhněteme hladké těsto, které uložíme na hodinu do ledničky.
Z vychlazeného těsta uválíme na vále váleček a nakrájíme z něho 10 až 15 kousků. Z každého kousku rozválíme placičku, do které zabalíme švestku. Kulaté knedlíky pak vhodíme do vroucí vody a vaříme je asi 8 minut.
Hotové knedlíky na talíři posypeme nastrouhaným sýrem, posypeme cukrem a polijeme rozpuštěným máslem.