Špagety s avokádem a krevetami recept
Rafinované, snadné, lehce stravitelné a přitom nadupané energií. Přesně takové špagety připravené podle tohoto receptu. Avokádo i krevety jsou bohaté na bílkoviny, ale zároveň nepředstavují riziko pro ty, kdo se snaží udržet štíhlou linii.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 250 loupaných vařených krevet
- 2 avokáda
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- ½ bio citronu
- 50 g parmazánu
- 400 g špaget
- sůl
- pepř
Způsob přípravy
Na pánvi rozehřejeme olivový olej a přidáme loupané vařené krevety. Ty jsou hotové za pár minut, stačí jen chvilku z každé strany opékat. Jakmile ztmavnou, je hotovo a můžeme je ochutit solí, pepřem a očištěným, prolisovaným česnekem.
Avokáda rozkrojíme, vyndáme pecku a lžičkou vydlabeme dužinu. Tu nakrájíme na kostičky, přidáme do pánve a chvilku orestujeme. Avokádo by nemělo být příliš přezrálé, to aby drželo tvar. Směs zakápneme citronovou šťávou a podáváme se špagetami, které uvaříme dle návodu.
Hotový pokrm ozdobíme strouhaným parmezánem.