Smažený květák v pikantním těstíčku recept
Smažený květák v pikantním těstíčku s bramborovou kaší nebo s vařenými bramborami a oblíbeným dipem bude chutnat hlavně těm, co mají rádi pikantnější jídlo.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 květák
- sůl
- olivový olej na smažení
- těstíčko:
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce sojové omáčky
- 2 vejce
- 100 ml piva
- 2 lžíce solamylu
- mletá uzená paprika
- mletý černý pepř
- sůl
Způsob přípravy
Květák povaříme ve slané vodě asi 8 minut, aby nebyl úplně měkký. Necháme ho vychladnout a pak ho rozebereme na růžičky.
Mezitím rozšleháme vejce se solamylem, přidáme utřený česnek, sojovou omáčku, pivo, špetku pepře, soli a papriky. Podle potřeby přidáme solamyl nebo pivo, abychom dostali středně husté těstíčko.
Ve vysoké pánvi rozpálíme vyšší vrstvu oleje. Každou růžičku květáku obalíme v těstíčku a hned vložíme do oleje. Smažíme ze všech stran dozlatova.