Smažený květák v pikantním těstíčku recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí6 porcí

Smažený květák v pikantním těstíčku s bramborovou kaší nebo s vařenými bramborami a oblíbeným dipem bude chutnat hlavně těm, co mají rádi pikantnější jídlo.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 květák
  • sůl
  • olivový olej na smažení
  • těstíčko:
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 2 vejce
  • 100 ml piva
  • 2 lžíce solamylu
  • mletá uzená paprika
  • mletý černý pepř
  • sůl


Způsob přípravy

Květák povaříme ve slané vodě asi 8 minut, aby nebyl úplně měkký. Necháme ho vychladnout a pak ho rozebereme na růžičky.

Mezitím rozšleháme vejce se solamylem, přidáme utřený česnek, sojovou omáčku, pivo, špetku pepře, soli a papriky. Podle potřeby přidáme solamyl nebo pivo, abychom dostali středně husté těstíčko.

Ve vysoké pánvi rozpálíme vyšší vrstvu oleje. Každou růžičku květáku obalíme v těstíčku a hned vložíme do oleje. Smažíme ze všech stran dozlatova.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Smažený květák v pikantním těstíčku recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu smažený květák pikantním těstíčku .
Hledat podobné recepty na internetu jako Smažený květák v pikantním těstíčku


×