Smažený květák se sýrem recept
Smažený květák se sýrem s bramborovou kaší nebo s vařenými bramborami a pikantním dipem. Rychlý oběd pro celou rodinu.
Ingredience receptu
- 1 květák
- 50 g čedaru
- 2 vejce
- 1 lžíce mléka
- 1 lžička kari koření
- 1 lžička soli
- 2 lžíce nasekané zelené petrželky
- hladká mouka
- kukuřičná strouhanka
- olivový olej na smažení
Způsob přípravy
Květák uvaříme ve slané vodě téměř do měkka. Necháme ho úplně vychladnout. Pak v misce rozšleháme vejce se lžící mléka, kari kořením, petrželkou a solí. V druhé míse smícháme nastrouhaný sýr s kukuřičnou strouhankou. Do třetí mísy nasypeme hladkou mouku.
Studený květák rozebereme na menší kousky a ty obalíme v mouce, ve vejcích a nakonec ve směsi se strouhankou. Ve vysoké pánvi zahřejeme olej a obalený květák v něm zvolna smažíme z obou stran dozlatova.