Smažené marinované tofu recept
Smažené marinované tofu je výbornou náhradou klasického řízku. A určitě nejen pro vegetariány. Můžete ho podávat s bramborovou kaší, nebo s brambory a oblíbeným dipem.
(celý recept)
Ingredience receptu
- marináda:
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1 stroužek česneku
- 360 g tofu
- 2 vejce
- 1 hrnek kukuřičné strouhanky
- 1/2 hrnku hladké mouky
- sůl
- mletý pepř
- olivový olej
Způsob přípravy
Tofu nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. V míse rozšleháme sojovou omáčku s olivovým olejem a utřeným česnekem. Každý plátek tofu potřeme touto marinádou z obou stran a necháme je 60 minut odležet.
V misce rozšleháme vejce se lžící vody, špetkou pepře a soli. Z tofu otřeme přebytečnou marinádu a plátky obalíme klasicky, v mouce, v rozšlehaných vejcích a ve strouhance.
Mezitím si na pánvi rozpálíme olej a obalené tofu na něm osmažíme z obou stran dozlatova.