Smažené kuřecí krokety recept
Smažené kuřecí krokety podáváme s hranolky a tatarskou omáčkou. Pro zastánce zdravějšího stravování pak zvolíme jako přílohu vařené brambory a čerstvý zeleninový salát.
Ingredience receptu
- 50 g šunky
- 350 g mletého drůbežího masa
- 1 vejce
- sůl
- mletý černý pepř
- nasekaná zelená petržel
- plnotučné mléko
- 2 krajíce chleba
- jemná strouhanka
- rostlinný olej
Způsob přípravy
Z krajíčků chleba odkrojíme kůrku a zbylou střídku namočíme do pár lžic mléka. V míse smícháme na jemno nakrájenou šunku a petržel, přidáme vejce, mleté maso a namočený chléb. Směs osolíme, okořeníme pepřem a umícháme na husté těsto.
Z těsta na vále vytvoříme krokety ve tvaru malých válečků. Krokety obalíme ve strouhance a ve vyšší pánvi je na rozpáleném oleji smažíme ze všech stran dozlatova.
Hotové krokety přendáme na papírové ubrousky a odstraníme tak přebytek tuku. Ještě horké podáváme se zvolenou přílohou.