Smažené karbanátky recept
Smažené karbanátky jsou nejchutnější když jsou připravené ze směsi mletého hovězího i vepřového masa. Jako příloha se hodí bramborová kaše, vařené brambory, saláty z čerstvé nebo naložené zeleniny.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 600 g mletého masa
- 1 střední cibule
- 1 vejce
- 4 stroužky česneku
- majoránka
- mletý černý pepř
- sůl
- mletý kmín
- trochu hladké mouky
- olej na smažení
- strouhanka
Způsob přípravy
Smažené karbanátky jsou nejchutnější když jsou připravené ze směsi mletého hovězího i vepřového masa. Jako příloha se hodí bramborová kaše, vařené brambory, saláty z čerstvé nebo naložené zeleniny. Cibuli nakrájíme nadrobno a smícháme s mletým masem a trochou studené vody. Přidáme, majoránku, mletý pepř a kmín, vejce, prolisovaný česnek, podle chuti osolíme a podle potřeby zahustíme trochou hladké mouky a strouhanky.
Všechno důkladně promícháme. Z těsta vytvarujeme karbanátky, obalíme je ve strouhance a ve větším množství oleje osmažíme po obou stranách dozlatova.