Smažená treska recept
Smažená treska v pikantním těstíčku bude chutnat s hranolky a s čerstvým salátem, ale třeba i s bramborovou kaší. Můžete přidat i tatarskou omáčku nebo jinou oblíbenou omáčku. Pokud máte raději jinou rybu, například kapra, klidně ho použijte.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g tresky
- 2 vejce
- 1 lžíce mléka
- 1 lžíce nastrouhaného eidamu
- hladká mouka
- špetka mleté papriky
- špetka mletého kmínu
- špetka kurkumy
- špetka mletého zeleného pepře
- sůl
- olivový olej na smažení
Způsob přípravy
Rybu nakrájíme na menší porce. V míse ušleháme vejce s mlékem, přidáme sýr, sůl, pepř, papriku, kmín a kurkumu. Promícháme a pak postupně za stálého šlehání přidáváme mouku, až vznikne středně husté těstíčko.
Každou porci ryby v těstíčku obalíme a na horkém oleji osmažíme z obou stran dozlatova.