Smažené bramborové knedlíky s pomerančovým cukrem recept
Smažené bramborové knedlíky s pomerančovým cukrem jsou pochoutkou nejen pro toho, kdo má rád sladká jídla. Doplníme-li je čerstvým ovocem, dostaneme báječný pokrm, který děti ani spousta dospělých nikdy neodmítne.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 700 g červenohnědých brambor
- 1 hrnek cukru krystal
- 1/2 hrnku hladké mouky
- 1 vanilkový cukr
- 1 vejce
- pomerančová kůra ze 3 pomerančů
- 1/2 lžičky soli
- rostlinný olej na smažení
Způsob přípravy
Smažené bramborové knedlíky s pomerančovým cukrem jsou pochoutkou nejen pro toho, kdo má rád sladká jídla. Doplníme-li je čerstvým ovocem, dostaneme báječný pokrm, který děti ani spousta dospělých nikdy neodmítne. Omyté brambory vložíme do hrnce se studenou vodou, přivedeme k varu a vaříme je přibližně 30 minut do měkka. Pak vodu z nich scedíme a brambory necháme vychladnout. Mezitím si v mikrovlnné troubě usušíme pomerančovou kůru a rozmixujeme ji v mixéru na prášek. Ten pak smícháme s cukrem a vanilkovým cukrem ve zvláštní misce. Studené brambory oloupeme, nakrájíme je na menší kousky a nasypeme do velké mísy. Přidáme k nim vejce, sůl a mouku a uhněteme hladké bramborové těsto.
Těsto vyválíme na pomoučeném vále na placku 25 x 20 cm, z které vykrájíme 34 menších obdélníčků tak, že ji podélně rozdělíme a z obou polovin pak příčně nakrájíme malé obdélníčky. Z nich pak rukou vytvoříme ohnutím okrajů a protažením, tvar knedlíčků. Necháme je na pomoučeném vále asi 20 minut ležet a pak je postupně v rozpáleném oleji smažíme 4 až 5 minut, až zezlátnou a stanou se křupavými. Po osmažení knedlíčky necháme chvíli okapat na papírových utěrkách a ještě horké je obalíme v pomerančovo-vanilkovém cukru. Ještě teplé podáváme.