Sdílet:

Slovenská fašírka recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Slovenská fašírka je hodně podobná naší sekané. Možná je o něco pikantnější.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 250 g prorostlého vepřového masa
  • 250 g předního hovězího masa
  • 3 utřené stroužky česneku
  • 1 vejce
  • 200 g spišské klobásy
  • 1 bílá cibule
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • mletá pálivá paprika
  • rostlinný olej
  • hladká mouka


Způsob přípravy

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Oba druhy masa umeleme a smícháme v míse s nadrobno nakrájenou cibulí, utřeným česnekem a vejcem. Masovou směs podle chuti okořeníme solí, paprikou a pepřem.

Na vále ze směsi vyválíme obdélníkovou placku a zabalíme do ní oloupanou spišskou klobásu. Vytvořenou šišku pak na vymazaném pekáči pečeme v předehřáté troubě. Občas podléváme vypečenou šťávou. Když je maso upečené, šišku vyndáme na mísu a nakrájíme na tlusté plátky. Do zbylého výpečku zamícháme lžíci hladké mouky a rozmícháme. Je-li třeba zalijeme trochou vody a krátce povaříme.

Omáčku dochutíme kořením podle potřeby a podáváme s plátkem fašírky a třeba s bramborovou kaší.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Slovenská fašírka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Slovenská fašírka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu slovenská fašírka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Slovenská fašírka


×