Slezské knedlíky recept
Slezské knedlíky z vařených brambor se hodí ke všem omáčkám, výborné budou třeba ke guláši.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g brambor
- 100 g Solamylu
- 1 žloutek
- 1/2 lžíce rozpuštěného másla
- sůl
Způsob přípravy
Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě do měkka. Po uvaření je prolisujeme do větší mísy a pevně upěchujeme.
Po úplném vychladnutí k bramborám postupně přidáme Solamyl, žloutek, máslo a sůl, promícháme a vypracujeme hladké těsto.
Z těsta tvoříme malé kuličky, do každé uděláme koncem vařečky důlek a vhazujeme je do vroucí osolené vody. Když vyplavou, tj. asi tak za 3 minuty, děrovanou lžící je vyndáme z hrnce a hned podáváme.