Sdílet:

Slezské knedlíky recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí2 porce

Slezské knedlíky z vařených brambor se hodí ke všem omáčkám, výborné budou třeba ke guláši.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 500 g brambor
  • 100 g Solamylu
  • 1 žloutek
  • 1/2 lžíce rozpuštěného másla
  • sůl


Způsob přípravy

Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě do měkka. Po uvaření je prolisujeme do větší mísy a pevně upěchujeme.

Po úplném vychladnutí k bramborám postupně přidáme Solamyl, žloutek, máslo a sůl, promícháme a vypracujeme hladké těsto.

Z těsta tvoříme malé kuličky, do každé uděláme koncem vařečky důlek a vhazujeme je do vroucí osolené vody. Když vyplavou, tj. asi tak za 3 minuty, děrovanou lžící je vyndáme z hrnce a hned podáváme.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Slezské knedlíky recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Slezské knedlíky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu slezské knedlíky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Slezské knedlíky


×