Slaný zeleninový koláč recept
Slaný zeleninový koláč třeba jako přílohu ke grilovaným nebo pečeným masům. Jednoduchý, levný a rychlý.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 mladé cukety
- 2 malá vejce
- 2 mrkve
- 1 kedlubna
- 1 jarní cibulka
- 180 g mozzarelly
- 150 g strouhaného eidamu
- 2 stroužky česneku
- 3 snítky zelené petrželky
- sůl
- mletý černý pepř
- olivový olej
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Mrkev a kedlubnu oloupeme a nahrubo nastrouháme, cibulku nadrobno nakrájíme a všechno to nasypeme do velké mísy. Cuketu omyjeme a také nastrouháme, přidáme k ní špetku soli a promícháme. Po chvíli pustí vodu, tak ji přecedíme přes síto a přidáme k ostatní nastrouhané zelenině.
V mixéru rozmixujeme vejce s mozzarellou, utřeným česnekem, špetkou pepře a petrželkou. Pak směs přidáme k zelenině a všechno znovu dobře promícháme. Na pekáč vyložený pečícím papírem a vymazaný oleje rozprostřeme hotové těsto a v předehřáté troubě koláč pečeme asi 15 až 20 minut.
Hotový koláč posypeme nastrouhaným eidamem a už jen krátce zapečeme dozlatova.