Slané preclíčky se slaninou recept
Slané preclíčky se slaninou jsou hotové během několika minut. Pohoštění k pivu nebo k čaji, skvělé.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 balíček listového těsta
- 200 g anglické slaniny
- 200 g plátkového sýra (eidam, gouda)
- 1 vejce
- olivový olej
- sůl
- hrubozrnná sůl
- mletý černý pepř
- kari koření
- kmín
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Listové těsto rozválíme na tenkou placku. Rozdělíme ji na 2 poloviny.
Na jednu polovinu listového těsta rozložíme plátky slaniny, na to plátky sýra, okořeníme pepřem, solí a kari. Nakonec vše zakryjeme druhou polovinou těsta.
Plněné těsto nakrájíme na proužky široké asi 3 cm. Konce každého preclíku stiskneme k sobě, a lehce ho po délce zkroutíme do spirálky. Naskládáme je na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme hrubou solí a kmínem.
V předehřáté troubě preclíky upečeme dozlatova.