Slaná pohanková kaše recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Slaná pohanková kaše je vynikající příloha k masu. Ale stejně tak může být i samostatným jídlem. A pro ty, kteří musí žít bez lepku, je vítaným zpestřením jídelníčku.
(celý recept)

Slaná pohanková kaše je vynikající příloha k masu. Ale stejně tak může být i samostatným jídlem. A pro ty, kteří musí žít bez lepku, je vítaným zpestřením jídelníčku....

Ingredience receptu

  • 250 g anglické slaniny
  • 200 g pohanky
  • 1 cibule
  • 3 stroužky českého česneku
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • čerstvá zelená petrželka
  • olivový olej


Způsob přípravy

V hrnci přivedeme k varu půl litru osolené vody. Pak přidáme pohanku, přikryjeme hrnec pokličkou a vaříme 5 minut. Po této době hrnec odstavíme z plotny a necháme ho neodkrytý stát asi 20 minut, až pohanka vsákne všechnu vodu.

Mezitím na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a utřený česnek. Za stálého míchání vše dusíme až cibule zesklovatí.

Vařenou pohanku promícháme se slaninovou směsí, podle chuti okořeníme pepřem a solí.

Každou porci pohankové kaše posypeme nadrobno nasekanou zelenou petrželkou.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Slaná pohanková kaše recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Slaná pohanková kaše.
Nebo hledejte podobné podle části názvu slaná pohanková kaše .
Hledat podobné recepty na internetu jako Slaná pohanková kaše


×