Slaná pohanková kaše recept
Slaná pohanková kaše je vynikající příloha k masu. Ale stejně tak může být i samostatným jídlem. A pro ty, kteří musí žít bez lepku, je vítaným zpestřením jídelníčku.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 250 g anglické slaniny
- 200 g pohanky
- 1 cibule
- 3 stroužky českého česneku
- sůl
- mletý černý pepř
- čerstvá zelená petrželka
- olivový olej
Způsob přípravy
V hrnci přivedeme k varu půl litru osolené vody. Pak přidáme pohanku, přikryjeme hrnec pokličkou a vaříme 5 minut. Po této době hrnec odstavíme z plotny a necháme ho neodkrytý stát asi 20 minut, až pohanka vsákne všechnu vodu.
Mezitím na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a utřený česnek. Za stálého míchání vše dusíme až cibule zesklovatí.
Vařenou pohanku promícháme se slaninovou směsí, podle chuti okořeníme pepřem a solí.
Každou porci pohankové kaše posypeme nadrobno nasekanou zelenou petrželkou.