Skořicový koláč s jablky recept
Skořicový koláč s jablky je vláčný a ke kávě nebo k čaji je to skvělá snídaně. Jednoduchý recept už je jen bonus.
(celý recept)
Ingredience receptu
- náplň:
- 2 velká jablka
- 1 lžíce skoříce
- 2 lžíce cukru
- těsto:
- 150 g polohrubé mouky
- 3 vejce
- 90 g cukru krupice
- cukr moučka na zdobení
Způsob přípravy
Jablka oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Přidáme k nim skořici a cukr a promícháme, aby se jablka obalila. Troubu si předehřejeme na 170 stupňů.
Ve šlehači ušleháme vejce s cukrem do světlé pěny. Pak potupně za stálého šlehání přidáváme mouku a ušleháme hladké těsto. Do těsta nasypeme připravená jablka a vše promícháme.
Do formy na koláč, kterou jsme vymazali máslem a vysypali moukou, rozprostřeme těsto a v předehřáté troubě ho pečeme asi 25 až 35 minut.