Skořicové buchtičky recept
Skořicové buchtičky k víkendové snídani jistě každého potěší. Nebo k odpolední svačině po procházce podzimním městem.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 350 g hladké mouky
- 2 vejce
- 50 g cukru krupice
- 125 ml mléka
- 1 lžička skořice
- 1 lžíce sušeného droždí
- 50 g změklého másla
- olivový olej
- moučkový cukr na zdobení
Způsob přípravy
Vlažné mléko, droždí a lžičku cukru promícháme v míse a necháme chvíli v teple stát, až se vytvoří kvásek. Pak postupně přidáváme mouku, cukr, vejce a skořici a uhněteme těsto.
Na pomoučeném vále těsto důkladně propracujeme. Pak ho vložíme zpět do mísy, přikryjeme čistou utěrkou a necháme kynout na teplém místě asi hodinu.
Na vále znovu vykynuté těsto propracujeme rukama, aby bylo pěkně pružné. Vyválíme ho na placku o tloušťce asi centimetr a vykrájíme z něho skleničkou kolečka. Rozložíme je na pečící papír, znovu zakryjeme utěrkou a necháme kynout ještě asi půl hodiny.
Nakonec ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje buchtičky osmažíme z obou stran dozlatova. Ještě horké je na talíři pocukrujeme moučkovým cukrem.