Sépiové špagety s krevetami a rajčaty recept

Adéla S.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí4 porce

Pojďte ochutnat něco nového z italské kuchyně. Sépiové špagety vás okouzlí na první pohled svou sytě černou barvou, která s ostatními surovinami na talíři vypadá velmi efektně a oplývá nezaměnitelnou chutí moře.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 balení sépiových špaget
  • sýr parmazán nebo Gran Moravia
  • 500 g čerstvých (nevařených) krevet
  • 3 rajčata
  • 3 velké stroužky česneku
  • hladkolistá petržel
  • máslo
  • olivový olej
  • sůl


Způsob přípravy

Špagety vložte do vroucí, dostatečně osolené vody a uvařte al dente.

Krevety očistěte. Česnek a petržel najemno posekejte, rajčata nakrájejte na drobné kostičky. Rajčata můžete předem spařit a odstranit slupku.

Na pánvi rozehřejte kousek másla s pár kapkami olivového oleje, přidejte česnek, krevety a promíchejte. Dejte pozor, ať se česnek nespálí, zhořkl by. Jakmile krevety začnou růžovět, přimíchejte rajčata, osolte a už jen prohřejte. Krevety nesmíte restovat příliš dlouho, jinak budou tvrdé a gumovité. Nakonec přidejte petrželku, odstavte a vmíchejte uvařené špagety. Promíchejte a servírujte posypané sýrem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Sépiové špagety s krevetami a rajčaty recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu sépiové špagety krevetami rajčaty .
Hledat podobné recepty na internetu jako Sépiové špagety s krevetami a rajčaty

Kde najít informace



×